Sep 10, 2010

Karamellás-mézes


Ez a sütemény már jóval több türelmet és időt kíván, mint az előző recept. A tésztájához először 1 evőkanál mézet gőz felett kikeverünk 10 dkg margarinnal, 2 egész tojással, és 10 dkg cukorral. Közben elvegyítünk 40 dkg lisztet és 1 teáskanál szódabikarbónát, majd hozzágyúrjuk a mézes keverékhez. A tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, és egy tepsi vajazott-lisztezett hátulján egyenként megsütjük a lapokat. Vigyázni kell vele, mert nagyon gyorsan kész.

A krémhez 8 dkg cukrot kell karamellizálni, majd beleöntünk fél deci kávét és 1/8 liter tejet. 2,5 dkg cukrot és kb 4 evőkanál lisztet még hozzáadunk a karamellához, majd az egészet beleöntjük 4 dl forrásban levő tejbe, és jól összefőzzük.

A tetejére csokifondan kerül. 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál tej, és 2-3 csepp ecet kell hozzá, amit lassú tűzön felfőzünk. Az ecettől lesz szép fényes. Én úgy szoktam megállapítani, hogy jó-e, hogy egy vízzel telt tányérba cseppentem a csokit. Ha nem folyik szét, hanem egyben marad, akkor elkészült.

No comments:

Post a Comment