Sep 13, 2010

Sárgarépaleves, ahogy én szeretem

Nagyon egyszerű, olcsó, és pillanatok alatt kész van - a lényeg a fűszerezésben rejlik. Egy fej vöröshagymát és két-három gerezd fokhagymát megdinsztelünk, egy kicsit meg is piríthatjuk. Megfűszerezzük: kömény, koriander, pirospaprika, gyömbér, cayenne bors, és egy zöldséges leveskocka kerül rá. Felkockázzuk a sárgarépát, meg egy kis krumplit, rádobjuk a fűszeres hagymára, felöntjük vízzel, és kb. 20 percig főzzük (amig a répa meg nem puhult). Sózni nem szoktam, a leveskocka elég. Összeturmixoljuk, sajtos piritóssal kínáljuk. 
 

1 comment:

  1. Hú, ez nagyon finom lehet. A hagyma meg a fokhagyma máris fél siker. Nem beszélve a többi fűszerről. A csicseriborsó-levesed receptjét is tedd fel, az olyan finom!

    ReplyDelete