Aug 28, 2010

Parmezános fűszeres kenyér

Nagyon sokszor kipróbált recept, lehetetlen elrontani. 

2 zacskó szárított élesztő
2 bögre langyos víz
2/3 bögre oliva olaj
3 evőkanál cukor
3 1/2 bögre teljes kiőrlésű liszt
4 teáskanál só
3/4 bögre reszelt parmezán (én Parmóniát használok, az is megfelel)
2 teáskanál fokhagyma por, vagy 2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregano
1/2 - 1 bögre fehér liszt


Oldjuk fel az élesztőt a langyos vízben. Adjuk hozzá az olivaolajat, a cukrot, és a teljes kiőrlésű lisztet. 20 percig pihentetjük. Majd meggyúrjuk egy kicsit -hozzáadjuk a sót, a parmezánt, a fokhagymát, bazsalikomot és oregánót, illetve annyi fehér lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Addig gyúrjuk, míg rugalmas nem lesz (kb. 10 perc), két cipóvá szedjük, és egy kilisztezett, vagy sütőpapíros sütőlapra tesszük őket. Letakarjuk, és kb. 45 percig kelesztjük. 180 fokos sütőben kb. 40-45 pecrcig sütjük.

No comments:

Post a Comment