Aug 28, 2010

Török húsgombóc

Ez a nagy kedvencem mostanság, fiúk körében különösen nagy sikert arat.
2 hagymát megdinsztelünk oliva olajon. 500 gramm darált húst (én sertést használok, de biztos marhával az igazi) összekeverünk egy tojással, 4 evőkanál zsemlemorzsával, a hagymával, 5 dkg fetasajttal, egy csomó apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, és két-három teáskanál török húsgombóc fűszerrel (én ezt Isztambulban vettem, de leellenőriztem, kapható a magyar-török csemegeboltokban is, pl. az Oktogonnál). 12 húsgombócot formálunk a masszából, betesszük a sütőbe egy hőálló tálba, meglocsoljuk egy kis olivaolajjal. Melléteszünk sütőkrumplit (a potato chunk félét), letakarjuk alufóliával, és 200 fokon, kb. 30 pecig megsütjük. Csináljunk hozzá jó fűszeres, hagymás, fokhagymás paradicsommártást is, úgy az igazi!

No comments:

Post a Comment